McDonald's geeft sieraden van zwerfafval weg | Kidsweek

2022-09-02 20:44:35 By : Ms. Ariel Yang

Altijd al een gouden frietbakje als oorbel willen hebben? Dan is nu je kans. McDonald's is een sieraden-actie begonnen om zwerfafval tegen te gaan. Gooi je je afval weg, dan maak je kans deze glimmers.

De fastfoodketen heeft zeven sieraden ontworpen. De oorbellen, ringen en kettingen zijn van echt goud (14 karaats) gemaakt. Ze zijn gemaakt van zwerfafval, dat is opgeraapt en daarna is overgoten met een laagje goud en kristallen. Op deze manier geven ze dus glans aan afgedankte hamburgerbakjes, milkshakebekers en andere troep. De sieraden zijn niet te koop, maar worden verloot tussen klanten die tot 12 september hun afval weggooien in een speciale gouden prullenbak bij één van de McDonald's in Nederland.

McDonald's wil met de actie duidelijk maken dat er iets moet gebeuren aan al dat rondslingerend afval. In elk restaurant is één medewerker namelijk de hele dag bezig met troep rapen dat klanten buiten rond laten slingeren en niet in de prullenbak gooien. 

Zou jij zo'n gouden hamburgerbakje om je vinger willen? 

Anderen lazen ook: 4 tips om minder suiker te eten Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

Elke donderdag staat de krant boordevol nieuws uit binnen- en buitenland. Verder staat Kidsweek boordevol sport- en dierennieuws, weetjes, puzzels, moppen en prijsvragen.

Download nu de Kidsweek Moppenapp met daarin de leukste moppen en het laatste nieuws!

Heb je een tip voor de redactie? Spam ons via redactie@kidsweek.nl.

Contact opnemen kan via: Telefoon: 020-2251224 (ma t/m do van 9.00 tot 17.00 uur en op vr van 9.00 tot 13.00 uur) E-mail: lezersservice@kidsweek.nl

Meld je nu aan voor onze wekelijkse oudernieuwsbrief. Met het belangrijkste nieuws uit kidsweek, achtergrondverhalen voor ouders en uit- en schooltips.